9 podzimních snídaní v Praze

Updated: Sep 19

Je to tady! Rána začínají být temnější, teplota se ochlazuje. Chce to bez kompromisně nastartovat den klidnější, hřejivější snídaní. Připravili jsme pro vás výběr 9 podzimních snídaní, kvůli kterým bude stát za to vyskočit z postele.


Meruňkové lívance

Tvarohové lívance s pečenými meruňkami, rozmarýnem, limetkovým pribiňákem a mandlovou drobenkou, jsou jedním z tahounů našeho nového podzimního menu. Přijďte ochutnat mix babičkovské nostalgie a nových kombinací, které vám rádi doplníme výběrovou kávou. U nás v Kavárně pod Lipami můžete na zahrádce chytnout podzimní náladu, nebo se před ní naopak schovat uvnitř :) My se na vás budeme těšit!




Avokadový toast

Od začátku tady byl s námi a dodnes zdobí stoly naší kavárnu. 🥑 Nedávno jsme připravili nové menu, kde najdete i tento toast s halloumi od Farma Struha a salátkem. Snídaňové menu servírujeme vždy celý den. ✨




Turecká vejce

Na ochuceném řeckém jogurtu servírujeme dvě zastřená vejce, která jsou přelitá chilli máslem a bylinkovým olejem. Navrchu jsou zasypána kořením dukkah, které si sami v kuchyni meleme (jedná se o směs koření s pistáciemi a mandlemi). Před podáváním se ozdobí čerstvým koprem a podává se spolu s domácí foccaciou.




Ricottový chleba s hráškovým pestem

Jedna z oblíbených snídaní u nás je tento ricottový chleba s hráškovým pestem, vejcem naloženým v sójové omáčce, miso granolou.

Vypadá to jako lehká snídaně, ale vlastně je z toho pořádný oběd, protože používáme i nejlepší chleba z Kro bakery.




Vejce Benedikt

Jedním z nejoblíbenějších pokrmů snídaňové nabídky kavárny Grand Café Orient jsou Vejce Benedikt a to hned ve třech variantách. Jsou to Vejce Benedikt se šunkou přelité holandskou omáčkou, Vejce Benedikt se slaninou, špenátem a holandskou omáčkou. Také samozřejmě pamatujeme na příznivce zdravého životního stylu a pro ně máme připravené Vejce Benedikt„Vegetarián“. S ranní dobrou kávou nebo čajem tato snídaně chutná skvěle a plně nasytí. Vejce Benedikt se staly v Grand Café Orient velice populární a žádaná.




Domácí borůvkové lívance

Řekl někdo lívance? Sure. Měkoučké jako první ranní paprsky v Londýnské mlze, servírované s tvarohovou pěnou, domacím karamelem a oříšky. Na to, že jim neodoláte, sázíme korunu.




Laskavý Benedikt

Jsou to vejce Benedikt v našem originálním pojetí. V Laskavé kuchyni nevaříme, ale čarujeme, a každý náš talíř je malý zázrak. Laskavého Benedikta podáváme na máslovém croissantu s rozmačkaným avokádem, mladými lístky salátu, opečenou slaninou, zastřenými vejci, holandskou omáčkou, sezamovými semínky a klíčky. Chuťové pohárky i nenasitné po barvách toužící oči potěší čerstvé sezónní ovoce. Laskavý Benedikt je fešák, se kterým se musíte seznámit.




Francouzská snídaně

Do Paříže je to trochu z ruky, ale francouzskou snídani v Café Savoy máte na dosah. Croissant plněný míchanými vejci a černým lanýžem v hlavní roli, vepřová salsiccia a hranolky v roli neméně důležité. Scénu uzavírá naše hořčice, listový salát, mini pain au chocolat. Osvěžit se můžete pomerančovým freshem a energii vám dodá cafe au lait z výběrové kávy od Nordbeans.




Vejce Benedikt s křupavou slaninou

Vedle našeho avokádového toastu patří vejce Benedikt ve variantě se slaninou k našim nejoblíbenějším snídaním. Pečeme si vlastní pečivo, v tomto případě lehoučký brioškový chléb, na kterém najdete tenkou vrstvu dijonské emulze, baby špenát, dvě pošírovaná vejce, křupavou slaninu a pořádnou nálož holandské omáčky.


152 views